cuinarium

dimarts, de juliol 04, 2006

Escrit d'intencions

El present document pretén establir les bases del col·lectiu culinari gastronòmic que pren el nom de Cuinàrium.

Aquest neix amb els següents objectius:

· Mantenir i seguir creant vincles socials i amicals entre els membres del col·lectiu mitjançant el mon de la cuina.
· Potenciar les aptituds i coneixements dels seus membres en la gastronomia i totes les altres ciències que l’envolten.
· Apropar-se al mon culinari amb una actitud activa: La prova, imaginació i treball en els fogons han de dur a l’èxit del col·lectiu.
· Documentar tot el procés vital del col·lectiu mitjançant recopilació dels esdeveniments organitzats; fent especial èmfasis en totes les receptes preparades i coneixements compartits. Es planteja el format blog com un adient, sense descartar-ne d’altres.
· Crear una base o xarxa de coneixements respecte restaurants, cellers, botigues i altres establiments afins.

Per tal de vetllar pels objectius descrits s’organitzaran tot d’esdeveniments i trobades relacionades. Les principals, sense descartar-ne altres, seran:

· Trobades puntuals gastronòmiques. Preparades per membres del col·lectiu –figura de cuiner amfitrió-, a on la resta tastaran les seves creacions.
· Cicles tancats. Definir un grup concret de membres interessants que amb la seva inscripció al cicle es comprometen a assistir a totes les sessions i a ser cuiner amfitrió en una d’elles. En cada sessió pot haver més d’un cuiner amfitrió. Poden ser cicles oberts (temàtica culinària oberta) o concrets (tractar cuina d’alguna regió, aliment concret,...).
· Monogràfics d’aprenentatge. Plantejats com a sessions formatives concretes sobre temàtica relacionada al mon de la cuina. Poden ser cursos de enologia, classe d’algun cuiner, visita o intercanvi amb alguna societat gastronòmica...
· Sortides culturals – gastronòmiques. Plantejades com sortides a restaurants o zones determinades a on ampliar coneixements. Exemples com ruta de l’oli, dinar a un restaurant, visita a una cava,...
· Altres esdeveniments. Tots aquells que no es podrien classificar en els altres apartats però que també compleixen els objectius del col·lectiu.

El col·lectiu neix sense seu fixa, fent servir inicialment cases particulars dels membres i altres locals que puguin servir per realitzar les activitats plantejades.

El col·lectiu neix sense fons econòmics, ni planteja cap quota als seus membres. Es consideren nuls els recursos econòmics de manteniment i les activitats concretes es costejaran individualment (activitat a activitat) mitjançant aportacions dels participants de cada esdeveniment.

Podrà ser membre del col·lectiu tot aquell que ho desitgi, accepti i col·labori en complir els objectius marcats. El fet de ser membre no obliga a participar en cap nombre concret d’activitats, tot i que la no participació reiterada contradiu part dels objectius del col·lectiu.

Per tal d’esdevenir membre, l’interessat s’haurà de dirigir a qualsevol membre actual amb la forma “Ei, jo també vull formar-hi part”. Amb el que serà automàticament acceptat. Tot i això, és necessària confirmació en la propera activitat a on haurà de repetir la frase en qüestió, a la que serà contestat, després de les deliberacions necessàries: “Sí, nena, sí”.

Es proposa crear i mantenir viu algun ritual i emblema concret del col·lectiu degut a que ‘sempre fa grup’. A tall d’exemple es planteja el gran cullerot de remenar comú que acompanyarà en totes les activitats possibles. La varietat de tradicions serà riquesa pel col·lectiu.

1 Comments:

  • At 3:58 a. m., Blogger Raúl said…

    Ei Marçal! investigant pel teu blog he vist que jo tinc al meu una recepta interesant! Mira la recepta del Ron Pope! A veure si t'agrada! Tambe he vist que tens un altre blog on tens el comentari d'un restaurant, molaria que poder posar entre més peña analisis sobre restarurants que anem, que dius?
    Raúl.

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home